barbro_thomassen
Foto: Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

Seminarprogram 2019 - navn og dager

For den som ikke kan delta hele festivalen, er det kanskje nyttig med en titt på hvem som har seminar når?

Onsdag - dagseminar kl 1330: Ellen Merete Wilkens Finnseth

Onsdag kl 1930:
Patrik Hagman
Johannes Morken/Stefanusalliansen "Håpet har et ansikt i Irak"
Ingunn Eidem og Solveig Omland "Skam - når vi skjuler ansiktet"
Barbro Raen Thomassen
"Korsvei for dummies" ved Inge Westly

Torsdag - dagseminar kl 1330: Lovisa Mienna Sjöberg se her
Fortellerverksted med Alf Martin Lie og Ulla Käll

Torsdag kl 1930:
Bærekraftsboka
Emma Audas "Sosiale medier og fellesskap"
"Grill en biskop" TenKorsvei møter Kari Veiteberg

Mer om noen seminarer:

BARBRO RAEN THOMASSEN 
er Korsvei-veteran og hadde i mange år hovedansvaret for visuell utforming av møteteltet og Stille hage. Hun er kunstner og er blant annet aktuell med en økoutstilling i Beijing. Hun har skrevet boka “Som liljene på marken. Om å leve enklere”, og under årets korsveifestival slipper hun sin andre bok: “Jord og himmel om du vil” (Vårt Land forlag).

Boka - og seminaret hun skal ha på festivalen - følger familiens kjøkkenhage gjennom årets tolv måneder. Gjennom bilder og ord får du vite hvordan CO2-utslipp kan reduseres ved å dyrke på organisk vis - formidlet sammen med Barbros helt egne sammenveving av handling, (livs)kunst og tro.

PATRIK HAGMAN...
skal holde seminaret "En tro som håller när livet går sönder" 
Hagman har nylig skrevet en «liten dogmatikk», der han prøver å sammenfatte troen som helhet. Han er opptatt av at troen må holde både for personlige katastrofer og kollektive kriser. Hvordan ser et sånt håp ut? 
Ta gjerne også en titt på omtalen av den boka han fikk gitt ut tidligere i år: https://www.kyrkanstidning.se/kultur/spannande-och-provokativt-om-tro

EMMA AUDAS er teologen som skal snakke om "Sosiale medier og fellesskap i vår tid" 

BÆREKRAFTSBOKA: "Handling og bønn må bli ett"
Guro Almås og Hildegunn Marie Tønnessen Schuff vil presentere boka som handler om FNs bærekraftsmål i lys av kristen tro
Bærekraftsmålene er verdens felles agenda for å avskaffe fattigdom, bekjempe ulikhet og stanse klimaendringene innen 2030.
Hvilken rolle har kirker og kristne organisasjoner i dugdnaden so skal til for å nå målene? Har bærekraftsmålene noen betydning for menighetsliv, forkynnelse, undervisning og kirkenes samfunnsengasjement? Hvordan kan Bibelen være en kilde til både tro, håp og handling i møte med dagens globale utfordringer?

Av: Margrete Kvalbein