barbro_thomassen
Foto: Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

Seminarprogram 2019: Barbros nye bok - og..! og...!

Mens vi jobber intenst med å lage årets festivalhefte, kommer det noen flere programdrypp her...

Barbro Raen Thomassen er Korsvei-veteran og hadde i mange år hovedansvaret for visuell utforming av møteteltet og Stille hage. Hun er kunstner og er blant annet aktuell med en økoutstilling i Beijing. Hun har skrevet boka “Som liljene på marken. Om å leve enklere”, og under årets korsveifestival slipper hun sin andre bok: “Jord og himmel om du vil” (Vårt Land forlag). Boka følger familiens kjøkkenhage gjennom årets tolv måneder. Gjennom bilder og ord får du vite hvordan CO2-utslipp kan reduseres ved å dyrke på organisk vis - formidlet sammen med Barbros helt egne sammenveving av handling, (livs)kunst og tro.

PATRIK HAGMAN

Patrik Hagmans seminar kommer vi tilbake til, men mens vi venter, kan du jo ta en titt på omtalen av den boka han fikk gitt ut tidligere i år: https://www.kyrkanstidning.se/kultur/spannande-och-provokativt-om-tro

BÆREKRAFTSBOKA: "Handling og bønn må bli ett"

Guro Almås og Hildegunn Marie Tønnessen Schuff vil presentere boka som handler om FNs bærekraftsmål i lys av kristen tro
Bærekraftsmålene er verdens felles agenda for å avskaffe fattigdom, bekjempe ulikhet og stanse klimaendringene innen 2030. De ble vedtatt av FNs medlemsland i 2015, men har blitt til gjennom en bred prosess der også vanlige folk og sivilsamfunn har deltatt. Ikke siden menneskerettighetserklæringen i 1948 har verden gått sammen om en så bred og samtidig ambisiøs felles agenda for en bedre fremtid. Hvilken rolle har kirker og kristne organisasjoner i dugdnaden so skal til for å nå målene? Har bærekraftsmålene noen betydning for menighetsliv, forkynnelse, undervisning og kirkenes samfunnsengasjement? Hvordan kan Bibelen være en kilde til både tro, håp og handling i møte med dagens globale utfordringer?

Guro Almås er seniorrådgiver for internasjonale spørsmål i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke og sitter i Korsveis styre. Hun er medredaktør av Bærekraftsboka.

Hildegunn Marie Tønnessen Schuff er høyskolelektor og stipendiat på Ansgar teologiske høyskole, og tidligere styremedlem og redaktør for Korsvei. Hun har skrevet bønnene i Bærekraftsboka.

Av: Margrete Kvalbein