21_barn_leirliv_godkj,-lok

Barnas Korsvei

Aktiviteter i tunet for 1.-5.kl og tweens-verksted for 6. og 7.kl

Barnas Korsvei 

Barnas Korsvei er for alle barn opp til og med de som i år skal begynne i syvende klasse. De som i år skal opp i åttende klasse kan velge mellom TenKorsvei og Barnas Korsvei.   

På Alle rundt alteret samles alle på Korsvei til felleskap og feiring av gudstjeneste. Her synger og ber vi sammen, og vi har en følgefortelling som har en ny episode hver dag. 

Tweens: dette er for deg som skal begynne i 6. og 7.klasse (og evt du som skal begynne i 8.). Dere har et eget opplegg etter Alle rundt alteret der dere først har en fellessamling med leker og moro, før alle går i verkstedgrupper som er valgt på forhånd. Mer info om disse, og mulighet for påmelding vil sendes ut før festivalen starter. Det blir flere ulike verksted å velge mellom, bl.a: 

  • Dans (kanskje blir det mulighet for å delta på den store scenen) 
  • Drama (deltagerne blir med i fortellingen i teltet en dag) 
  • Kreativ (male, skrive, klippe, lime, perle, osv, som blir en utstilling i den stille hagen) 
  • Aktiv (ulike former for sport og lek, bl.a fresbee-golf og sjonglering med poi)  
  • Forsangergruppe (som får være med å lede sanger i teltet) 

Vi håper på å få til noen flere verksteder. Send gjerne inn forslag til noe du har lyst til å gjøre med andre tweens 

Barneopplegg i tunene:  

Alle barn opp til og med ferdig med 4-klasse samles i tungrupper etter Alle rundt alteret. Her skal det skapes, oppleves, undres og les sammen med voksne fra tunet. 
Hver tungruppe kan velge de aktivitetene og lekene som passer for barna i denne gruppa fra et hefte med opplegg som er ferdig laget og der alt er beskrevet og forklart. Her blir det noe som passer for både liten og stor.  Dette kan brukes av små tungrupper eller av flere tungrupper sammen.

I den stille hage blir det legorom for alle som ønsker å bygge, mulighet for å utforske perler i Kristuskransen, og ulike måter å erfare og oppleve festivalens tema: Veve sammen. 

Knøttene (0–3 år): Knøttene passes av foreldre. For noen kan det være aktuelt å dele på å passe på egne og andres barn på tunet/nabotunet. De minste kan også være med på det som passer av barneopplegg i tunet. 

Soveposesamling på kvelden: 

Før du skal sove er det soveposesamling rundt bålet for alle på tunet hvor du kan dele dagens opplevelser, høre en fortelling og synge noen sanger. Denne samlinga er tilpasset barn, men er for alle aldre. 

Lørdag blir det masse liv og røre med O Store Basar-innsamling før det blir karnevalsgryte og folkefest. 

Av: Hilda Kristine Hanssen