21_barn_leirliv_godkj,-lok

Barnas Korsvei

Barnas Korsvei er for alle barn opp til og med de som i år skal begynne i syvende klasse. De som i år skal opp i åttende klasse kan velge mellom TenKorsvei og Barnas Korsvei.  

På Alle rundt alteret samles alle på Korsvei til felleskap og feiring av gudstjeneste. Her synger og ber vi sammen, og vi har en følgefortelling som har en ny episode hver dag.

Tweens: dette er for deg som skal begynne i 6. og 7.klasse (og evt du som skal begynne i 8.). Dere har et eget opplegg etter Alle rundt alteret der dere først har en fellessamling før det blir verksteder som dere melder seg til. Mer informasjon om verksteder kommer.

Barneopplegg i tunene: Dette er for deg som ikke har begynt på skolen ennå og for deg som går på skolen (t.o.m. de som fyller 10 i år). Etter Alle rundt alteret går du og møter din tungruppe. En voksen fra tunet leder samlingen. Hver dag har en av Korsveis veivisere som tema. Du får være med på mange aktiviteter som sang, dans, lek, samtale og matpakke. Hver tungruppe kan velge de aktivitetene og lekene som passer for barna i denne gruppa fra et hefte med opplegg som er ferdig laget og der alt er beskrevet og forklart. Her blir det noe som passer for både liten og stor.  Dette kan brukes av små tungrupper eller av flere tungrupper sammen. Aktiviteter og leker som er foreslått til hver dag er også knyttet til tema.

Knøttene (0–3 år): Knøttene passes av foreldre. For noen kan det være aktuelt å dele på å passe på egne og andres barn på tunet/nabotunet. NB: Det finnes en fin inngjerdet lekeplass ved Festivalkontoret. Kanskje har du lyst til å dra i gang felles sangstund eller noe annet?

De minste kan også være med på det som passer av barneopplegg i tunet.

Soveposesamling på kvelden:

Før du skal sove er det soveposesamling rundt bålet for alle på tunet hvor du kan dele dagens opplevelser, høre en fortelling og synge noen sanger. Denne samlinga er tilpasset barn, men er for alle aldre.

Lørdag blir det masse liv og røre med O Store Basar-innsamling før det blir festmiddag og folkefest.

Av: Hilda Kristine Hanssen