Program Korsveiforum 2024

Programmet oppdateres løpende

Programmet er under utarbeidelse, og per nå er følgende klart:

Dagene preges av gudstjenesterammen med morgenbønn i keltisk tradisjon, en forenklet Alle rundt alteret-samling og kveldsbønn der vi bruker Korsveis pusteromsliturgi. For voksne blir det Spor-kurs på formiddagen, og de samlingene vil ledes av Tone Stangeland Kaufman og Jonas Idestrøm. Sporkurset ble utviklet i Korsvei i 2008 og handler om å følge Jesus i vår tid. Nå plukker vi det frem igjen og tilpasser det Forumsformatet. Det tar utgangspunkt i veiviserne og her leser vi bibeltekster sammen, det blir undervisning og samtaleopplegg for grupper. Les mer om kurset.

Torsdag midt på dagen legger vi opp til pilegrimsvandring ved sjøen. Den vil være for alle aldersgrupper. Det blir felles opplegg i ca 1 time (uten for mye gåing), og så kan de som vil fortsette gå en lengre tur.

En av kveldene blir det seminar om Palestina og Israel. KFUK-KFUM Global vil fortelle fra sitt arbeid i Palestina som er årets O Lille Basar-prosjekt. I seminaret skal vi også følge opp fjorårets festivaltema om splittelse. Hvordan kan vi ha en samtale om denne tematikken uten at det blir mer splittende? Her tar vi en samtale om samtalen.

Av annet program nevnes kveldsmesse fredag, lørdag er det O Lille Basar (lillebroren til den store) og festkveld, og så skal vi ha  festivalverksted.

Tenåringer
Første kvelden samles tenåringene til bli-kjent-samling og for å planlegge dagene. På formiddagen er det ten-samling som ledes av Morten Holmqvist. Der blir det lek, samtaleopplegg og noe innput. En av dagene blir KFUK-KFUM Global med og snakker om arbeidet med ungdommer i Palestina. Resten av tida fylles med program tenåringene skaper sammen. Det kan være volleyball, frisbee-golf, kveldsavslutning med bading, m.m.. Kanskje de t.o.m. vil arrangere O Lille Lek og utfordre de voksne? Tenåringene blir med på pilegrimsvandring og kveldsmessa fredag. Og siden Ten-kafeen på festivalen pleier å være et stiligere sted enn den vanlige nattkafeen, så blir de involvert i å lage nattkafé for alle.
Vi legger til rette for et avskjermet område for telting for tenåringene.

Barn:
Etter Alle rundt alteret, når de voksne går på Sporkurs, blir det opplegg for barnegrupper. Opplegget utarbeidet av Torbjørg Torp. Det blir verksteder og sport, og hva vi gjør avhenger litt av hvor mange vi blir. På kveldene avslutter vi dagen med soveposesamling.

Det skal også bli godt rom for å bade og hvile på svaberg, gå tur, spille ballspill, leke, lese en bok og spise masse is. Skolen ligger veldig flott til med 10-15 min gange til sentrum, ca 10 min unna sjøen med flotte svaberg og bademuligheter, og Kyststien ligger også rett nedenfor skolen.