7-pilgrimsled
Pilgrimsleden mot Røldal

Pilgrimsfryd og fred

Pilgrimsvandringen til Røldal gikk i strålende sol, med godt fellesskap og luft rundt tankene. Se bilder fra turen 1.-5. juli her.

Vandringen startet ved Grungedal kyrkjeTakknemlighet preget pilgrimsvandringen med Korsvei nå helt først i juli. Vi gikk over Haukelifjell til Røldal stavkyrkje. Ubeskrivelig vakkert, dette skaperverket. Og vi fikk gå veien med en fantastisk gjeng med vennlige, modige, åpne, søkende, syngende, spøkende, dansende og delende vandrere. Noen ting ble gått på plass, mens andre ting ble gått i gang... Alt trygt ledet av pilgrimsleder Eilev Erikstein, som gikk med "å vandre med håp" på ledertrøya - i tospann med Korsveis ferske daglige leder, Margrete Kvalbein. Og dugnadsoppgavene langs veien ble tatt nærmest før spørsmålet var ferdigstilt, i god Korsvei-ånd. 

Vandringen var også knyttet til Klimapilegrim, en nasjonal, tverrkirkelig folkebevegelse for klimarettferdighet. Relasjonen til skaperverket og våre fotavtrykk der blir noe veldig nært og konkret når man går sånn. Det var tankevekkende når ekstremtørken og skogbrannfaren ga totalforbud mot åpen ild, så vi ikke kunne lage kaffe og middag på stormkjøkken som planlagt. En detalj, og enkelt for oss å klimatilpasse oss, vi som er privilegerte nok til å kunne finne andre løsninger. Verre for veldig mange andre og på andre områder, denne varmebølgen og hvordan vi koker jorda...

Torsdag 5. juli kom vi fram til Røldal, der Kristus tok oss imot med åpne armer i den gamle kirka. Framme. Og så hjemover med alt det gode vi fikk. Og vi er fortsatt underveis på Veien. Med fred og fryd!

Tekst og foto: Hildegunn M. T. Schuff

  Mange forfriskende bad langs veien

  

  

 

Av: Hildegunn Marie Tønnessen Schuff