scandrettes (1971x1224)
Mark og Lisa Scandrette i "festival-positur" - her fra SÅ 2014

Etter Kristus jubilerer!

Praksis-nettverket som før het Substans, er ikke bare gode kontornaboer til Korsvei, men også nære slekningner på Jesus-veien. Vi gratulerer med 10 år!

Denne helgen, 8.-10. november, fyller Etter Kristus 10 år, og de feirer med brask og bram: Fem arrangementer på tre dager. Lisa og Mark Scandrette fra ReImagine i San Francisco blir med for å holde seminarer og workshops.

- Uten ReImagine hadde det ikke vært noe Etter Kristus, sier Stian Kilde Aarebrot, som startet opp bevegelsen og som fremdeles leder arbeidet som i dag er en del av Areopagos. - Det var der jeg ble eksponert for jesusdojo første gang. Det var en såpass stor øyeåpner for hvordan jeg kunne tilnærme meg troen min med praksis at jeg ganske raskt bestemte meg for å teste ut dette i Norge.

Scandrettes dukket uanmeldt opp rundt lunsjbordet til Areopagos og Korsvei, og begynte umiddelbart å skryte av Korsvei-festivalen, da de hilste på korsveileder Margrete. Lisa og Mark holdt flere seminarer på festivalen i 2011, og har sterke minner fra festivalen, ikke minst på grunn av grufullhetene som utspant seg på Utøya. Men det som har festet seg aller mest var tunfellesskapene og matlagingene sammen på tunene:
- Når vi er rundt på andre festivaler, er det ofte slik at noen faller litt utenfor og blir ensomme midt i det enorme fellesskapet, sa Mark. – Når jeg prater med festivallederne har jeg ofte sagt «la meg fortelle deg om Korsvei-festivalen i Norge», og så har jeg lagt ut om ideen bak dette med tunfellesskapene.

Fredag 8. november begynner feiringen med et seminar med Mark Scandrette om det å bruke Bergprekenen som veiviser for kristenlivet. Det skjer i Oslo sentrum baptistkirke kl 18.00. Resten av feringen skjer i Sub Church, der Etter Kristus ble startet opp for 10 år siden. Det blir et lunsjseminar med pastor Eirik Soldal fra misjonskirken på Bjølsen og søster Ingeborg-Marie fra lunden kloster. Senere blir det en mini-jesusdojo med Mark Scandrette, og på kvelden blir det fest:

I forbindelse med jubileet slipper nemlig Etter Kristus boken Veiarbeid – å følge Jesus, ett eksperiment av gangen (Luther 2019). Den er en enkel og praktisk innføring i hvordan kristen gudstro kan få konsekvenser i hverdagen, og hvordan en enkelt kan gå i gang med å teste ut jesusdojoer selv. Boken er ført i pennen av både de som har utviklet og ledet jesusdojoer og deltakere, blant annet artist Maria Solheim, prest Ingrid Nyhus og programleder Jan-Erik Larssen.

For full oversikt, se kalenderen enten på etterkristus.no eller facebook.

Av: Margrete Kvalbein