Hovedtalere

Bibeltimene deles mellom René August fra Sør-Afrika og Sunniva Gylver fra Norge

På Korsveifestivalen 2023 blir det en godt kjent taler og et nytt bekjentskap.

Sunniva Gylver har vært aktiv i Korsvei i mange år, som fast festivaldeltaker, aerobicinstruktør, i TenKorsvei og som bibeltimeholder både for voksne (2011) og tenKorsvei (2017). Hun er sokneprest i Fagerborg menighet i Oslo, fast andaktsholder i Plussord, og har skrevet flere bøker. Høsten 2022 kom hun med ny bok; Midt i alt som er  - en fortelling om kjærlighet, sorg og eksistensiell beredskap.

René August ble vi kjent med gjennom Rettferdskonferansen. Hun er anglikansk prest fra Sør-Afrika, tidligere anti-apartheid-aktivist, og jobber i dag med fredsbygging i den britiske organisasjonen Tearfund som driver bevegelsen av rettferdskonferanser. Hun er bidragsyter på rettferdskonferanser i mange land. For å bli bedre kjent med henne anbefaler vi  en tale fra Rettferdskonferansen i Norge oktober 2022 og et intervju der hun blant annet snakker om hvordan vi tolker Bibelens tekster i mangfoldige samfunn og når det er så mange måter å forstå sin tro på.

René har med seg sin kollega i Tearfund, Farah Bou Kheir, som vil bidra inn i bibeltimene. Farah er 32 år gammel og kommer fra Libanon, et meget mangfoldig og splittet samfunn. Hans bakgrunn er at han opprinnelig tilhører den maronittiske kirke (katolsk), har blitt oppdratt i en baptistkirke og har sin master i teologi fra et økumenisk teologisk seminar (N.E.S.T.). Han er opptatt av inkludering og rettferdighet og hvordan vi som kristne kan leve dette ut i hverdagen. I Tearfund jobber han med fredsarbeid og teologi i Libanon og Jemen. René og Farah vil også være med på et seminar.

Sunniva holder bibeltimene onsdag og torsdag, mens René og Farah har bibeltimer fredag og lørdag.

Samtale med bibeltimeholderne blir rett i etterkant av bibeltimene, også det i det store teltet.

Av: Hilda Kristine Hanssen

1sunniva-bilde-smil-(002)
1rené-august_m-presteskjorte