21_barn_leirliv_godkj,-lok

Barnas Korsvei

Aktiviteter i tunet for 1.-5.kl og tweens-verksted for 6. og 7.kl

Barnas Korsvei er for alle barn opp til og med de som i år skal begynne i syvende klasse. De som i år skal opp i åttende klasse kan velge mellom TenKorsvei og Barnas Korsvei.   

På Alle rundt alteret samles alle på Korsvei til felleskap og feiring av gudstjeneste. Her synger og ber vi sammen, og vi har en følgefortelling som har en ny episode hver dag. 

Tweens:

For deg som er ferdig med 5. og 6. klasse (og 7-klassinger som ønsker) kan du glede deg til felles samlinger i Ridehallen med alle de andre tweensa hver dag under bibeltimene. Her blir det lek, aktiviteter og Korsveidans. Etterpå har dere aktiviteter i ulike verksteder. Velg en aktivitet du er glad i eller prøv noe nytt! Du kommer til å bli ekstra godt kjent med de andre på verkstedgruppa. Kanskje får dere også vise frem noe av det dere holder på med for de andre på

Du kan velge mellom drama, aktiv, kreativ, dans, mat og forsangergruppe. Husk å melde deg på det verkstedet du ønsker deg på forhånd, her er det først til mølla. Les mer om verkstedene og påmelding under.

Barneopplegg i tunene: 

Alle barn opp til og med ferdig med 4-klasse samles i tungrupper etter Alle rundt alteret. Der skal du få delta på varierte oppgaver og aktiviteter i tun- eller grendegrupper. Dette er en super måte å bli enda bedre kjent med de andre barna fra tunet/grenda på. Gruppene ledes av voksne du også vil bli godt kjent med i løpet av festivalen, fordi det er de voksne fra tunet/grenda som leder disse gruppene. Hver dag kan dere også slenge dere med for å danse Korsveidansen sammen med alle de andre barna på Korsvei. I den stille hage vil det være ulike aktiviteter dere kan gjøre hver dag gjennom festivalen; Vil du være med å veve på en felles vev? Gå gjennom en labyrint? Sette deg ned i et perlerom for å bli bedre kjent med Kristuskransen, blåse såpebobler, eller være med å dekorere et rom fra bibelfortellinger som brukes?

I den stille hage blir det legorom for alle som ønsker å bygge, mulighet for å utforske perler i Kristuskransen, og ulike måter å erfare og oppleve festivalens tema: Veve sammen. 

Knøttene (0–3 år): Knøttene passes av foreldre. For noen kan det være aktuelt å dele på å passe på egne og andres barn på tunet/nabotunet. De minste kan også være med på det som passer av barneopplegg i tunet. 


Soveposesamling på kvelden: 

Før du skal sove er det soveposesamling rundt bålet for alle på tunet hvor du kan dele dagens opplevelser, høre en fortelling og synge noen sanger. Denne samlinga er tilpasset barn, men er for alle aldre. 

Lørdag blir det masse liv og røre med O Store Basar-innsamling før det blir karnevalsgryte og folkefest. 


Tweensverksteder:

Det er egen påmelding til dette i Checkin, og denne åpner mandag 3.juli kl 10.
Noen verksteder har begrenset antall plasser. Her er det først-til-mølla-prinsippet som gjelder.

Har du spørsmål til noe ang verkstedene, ta kontakt med moyfrid.brenn@gmail.com.

Danseverksted med Margrete Kvalbein: (maks 16)
Liker du å gjøre fine/tøffe/rare/gøye bevegelser? Kanskje har du dansa sammen med andre før, kanskje ikke? Uansett er du velkommen til å bli med i dansegjengen på Korsvei! Margrete har jobba som danser i mange år og synes det er ekstra moro å lage dans sammen med akkurat passe store barn. Hun tar med seg mange forskjellige typer musikk, og så bruker vi den vi liker best!

Kreativ-verksted med Jenny Moen:
Kreativitet kan bety så mye! Alle mennesker er kreative på hver sin måte. På «Kreativ» skal vi drive
med ulike former for kreativitet; tegne, male, skrive, klippe, lime, perle osv.! Ja, det er bare
kreativiteten som setter grenser! Alt vi gjør disse dagene vil bli satt samme til en utstilling i Den
stille hage.

Aktiv-verksted med flere instruktører:
Har du lyst til å lære en ny idrett, eller har du bare lyst til å vær aktiv? På verkstedet «Aktiv» skal vi
ha flere forskjellige aktiviteter. Blant annet blir det sjonglering og frisbeegolf! Her kan du komme
både som nybegynner og erfaren, for her blir det noe å lære uansett!

Matfatet-verksted med Tonje Solaug Folkestad (maks 10)
Har du lyst til å reise jorda rundt på en tallerken? På verkstedet «matfatet» skal vi lage mat sammen fra ulike deler av verden. Kanskje får du smake noe du aldri har prøvd før? Vi skal også lage noe digg vi kan selge på O store basar!

Forsangerverksted med Harald Westermoen
Er du glad i å synge? Liker du å synge i kor, eller kanskje du liker å synge litt solo også? Meld deg på forsangerverksted! Vi lærer nye sanger, trener oss på å synge i mikrofon og synger både acapella, med piano, alene, sammen og i grupper. Målet er at du skal få bli med å synge på "Alle rundt alteret" og på festkvelden på lørdag. Bli med, så finner du ut hvor gøy vi kan ha det sammen når musikken er i sentrum.

Dramaverksted med Peder Solvang (maks 15)
Her blir lek og ulike teaterøvelser. På onsdag blir Tore Thomassen med på øvelsen, og på torsdag blir dere med i fortsettelsesfortellingen under Alle rundt alteret. Kanskje blir det også noe å vise fram på festkvelden på lørdag?

 

Av: Hilda Kristine Hanssen