1fortelling-2019

Korsvei-fortellingen 2021

Hver festival har vi en fortelling som følger oss gjennom Alle rundt alteret-samlingene. En ny episode hver dag som mange venter i spenning på. Også i år blir det en slik fortelling som Tore Thomassen og Ingrid Askvik lager sammen. 

Er du spent på årets fortelling? Tore gir oss en sniktitt på den gjennom denne teksten: 

JEG GJØR!

 Livet er ikke enkelt. Det er i hvert fall dobbelt, minst. Det samme ordet kan ha flere forskjellige betydninger. Ikke rart vi kan bli forvirra.

  Tre barn går rundt i en skog og leter etter et magisk tre, det skal gi både utsikt og innsikt. I en liten by sitter en mann oppe i et tre og venter, han smaker på de nesten modne morbærene - smaken minner ham om guttedagene. Men nå er han voksen, og mangler både utsikt og innsikt.  

  To fortellere - en gammel og en ung - møtes der veiene krysser hverandre. Ja, mange mennesker kommer til dette veikrysset - de kaller det Korsvei. Da blir det drama. Drama er et gresk ord som betyr handling, det kommer av verbet drao, som betyr Jeg gjør. (Og da snakker vi ikke om det som hunder gjør, når de bjeffer). 

  For hva gjør vi? Hva handler livet om? Det er dette vi kan finne mer ut av, når veiene våre møtes. Vi går forskjellige veier, men de krysser hverandre, og da kan vi finne ut mer om livet. 

  Finner de tre barna det magiske treet? Sitter mannen i treet stadig og venter. Og får den gamle fortelleren sove i lavvoen sin - det er nemlig en gammel rot under madrassen hans. Og lager den unge fortelleren bare rot? Her blir det drama uansett.