_l8v0023-(2)

Korsvei 2021: Kom ned! - Hos oss?

Blir det festival i 2021? Ja, en annerledes festival. Vi vil lage grender flere steder enn bare i Seljord. Kan det bli ei Korsvei-grend i området der du bor? Har du noen du kan lage den sammen med?

Neste års festival har tittelen «Kom ned!» Dette var de frigjørende ordene Sakkeus fikk av Jesus; kom ned, for jeg vil ta inn hos deg! Vi skal la disse ordene vise vei – for Korsveibevegelsen og for oss: Hva åpner seg i Jesu følge? Hva skjer når vi kommer ned, ned på jorda og til hverandre?

Rowan Williams, tidligere erkebiskop i den anglikanske kirken og samfunnsengasjert forkynner og teolog, skal holde bibeltimene og delta i samtaler. Hans unike evne som formidler er verdsatt i et stort økumenisk fellesskap, og vi gleder oss til møtet mellom ham og Korsveibevegelsen!

Men blir det festival i 2021? Ja, det blir det. En annerledes festival. Vi planlegger en helt ny form der vi er samlet i «grender» på ulike steder rundt i Skandinavia, bundet sammen i et Korsvei-fellesskap med digitale løsninger. På denne måten deltar vi i arbeidet med smittevern, samtidig som vi får feire Korsvei-fellesskap i en utfordrende tid. 

TenKorsvei i Seljord
I Seljord samler vi så mange vi har lov til, vi håper det blir mange! Vi har valgt å la TenKorsvei være i Seljord, så tenåringer med familie blir prioritert til samlingen der.
Seljord blir senteret i festivalen også neste år. Her kjører vi et program som ligner det vi er vant til, og en del av dette strømmes slik at det kan tas imot i grendene rundt i Norge og Skandinavia. Planen er å strømme en god del program som bibeltimer, seminarer, konserter mm. Vi vil også lage ferdig programinnhold for det som skal gjøres lokalt i grendene, som samlinger for barna.

Korsvei-grend i din nærhet?
For at vi skal bli mange på neste års festival, trenger vi flere grender. Mye vil skje lokalt i grenda: Morgenbønn, matlaging, verksteder for barn og voksne, samtale, grønne timer mm. Vi sover i telt, eller kanskje innendørs, og er delt opp i tun som vi pleier.
For å få til dette trenger vi deg som kan være med å ta ansvar for ulike oppgaver: Finne egnet sted med plass til telt og/eller annen overnatting, og sted å samles mange og i mindre grupper. Kanskje en folkehøgskole, et leirsted, en bondegård eller noe helt annet. Noen er alt i gang og tenker på muligheten. Har du noen du kunne lage en Korsvei-grend sammen med? Ta kontakt, så snakker vi sammen om oppgaven og samarbeidet.

Påmelding
Vi klarlegger fortsatt hvor det kan bli grender, og det gjenstår en del før vi er klare for å åpne påmelding til festival. Planen er å ha ett sted for påmelding - uansett hvilken Korsveigrend en vil delta på. Muligheten for å melde seg på Korsvei 2021 kommer derfor i mars.

Sammen om Korsvei 2021
Korsvei bæres av dugnadsfellesskapet. Festivalkomiteen er i sving og planlegger, våre ansatte organiserer og legger til rette, og mange grupper har påtatt seg deloppgaver. Vi har bruk for flere!
Bli med i felleskapet som skaper neste års festival, enten i en lokal grend eller i arbeid med noe annet du er opptatt av. Slik kan vi sammen gå med Korsveis visjon: Søke fortrolig fellesskap med Jesus Kristus, og forenes med ham i kampen for livet i vår verden.

Kontakt med festivalkomiteen får du via Heidi Westborg Steel på kontoret@korsvei.no, eller på telefon 932 08 465!

Av: Margrete Kvalbein