lovastorre-(2).
Koret LOVA fra Madagaskar

Akkurat passe nytt

Stedet, rytmen og formen på dagene blir som før, men når mennesker kommer sammen og deler, vet man aldri helt hva som oppstår. I år blir det noen nye tilbud - noe for alle.

Mangfold er en forutsetning for utvikling - og dermed for liv. Korsvei er en økumenisk bevegelse. Vil vi gjerne ha variasjon i trosbakgrunn, alder, geografisk tilhøringhet og mye mer.

Vi håper at når bittelitt av det daglige stæsjet er strippet vekk og vi gjør dugnadsting vi ikke egentlig kan, så åpner vi litt opp  for nettopp noe nytt - noe akkurat passe nytt i livet.

Som nye typer uttrykk og musikk! Koret LOVA fra Madagaskar har vi ikke hatt med oss før. Vi gleder oss til at lovsangen skal føles i hele kroppen når de synger på torsdag kveld. Bevegelser i rekkene er lov!

Fredag kveld har vi intet mindre enn MODDI med oss i Teltet. Husk å kjøpe billetter til den konserten eller kanskje heller til kyrkjekonserten med Utnem og Seim eller Hanne T. Asheims kabaret Mennesker er så 2018!

Som ellers har vi dansekurs på dagtid og dans om kvelden, men i år har vi også Dans for små og store med Daniela Lucia Rapisarda som eget dagseminar på torsdag og babysang onsdag formiddag i Seljord misjonshus.

Dagsseminar har vi ikke hatt på en stund, men i år lar vi noen få plass under Grønne timer. Allerede på onsdag har vi matverksted med lokal mat tilberedt av en eritreisk dame fra Seljord og Korsveiansatte Sigrun Slaathaug.

Religionsviter og korsveiveteran Ellen Merete W Finnseth går i dialog med stemmer fra den tidlige kirken om hvem Jesus er. Hvem er et menneske? I spennet mellom kirkefedre og posthumanisme, hva betyr det å være skapt i Guds bilde?

Det blir også bibelmeditasjon i Den stille hage, både onsdag og torsdag.

Fra Kautokeino kommer Lovisa Mienna Sjöberg for å snakke om Att leva i ständig välsignelse – om sivdnidit som religiös praxis. Sivdnidit er et nordsamisk verb som kan oversettes både med å skape og med å (vel)signe.

Og vi får fortellerverkstedet Ut av boken ved forteller Alf Martin Lie og retreatleder og musiker Ulla Käll. De ønsker å få bibeltekstene til å komme ut av boken og bli til levende møter, her og nå.

_l8v0023

 

Av: Helen Brandstorp