1gulliksrud--foto---dag@smemo.no_dks0600-(2)
Sigmund Gulliksrud - fotografert av Dag Smemo

Klimabrøl, rettferdighet og Jesus

Fra september 2019 er det Sigmund Gulliksrud som leder Korsveis styre. Her deler han aktuelle tanker om bevegelsens veivisere - og han inviterer til dialog.

I slutten av august var jeg med på Klimabrølet, en stor folkelig markering for å si til politikere og oss selv, at målet om maks 1,5 graders oppvarming er viktig og må nås. Vi både brølte og sang, danset og klappet for å vise at vi mener alvor. I Oslo ble det en av de største markeringene noensinne med rundt 30.000 mennesker. Brølet hørtes også mange andre steder i Norge denne vakre fredagen.

I starten av november var jeg med på Rettferdskonferansen som Norges Kristne Råd med flere arrangerte. Her var vi flere hundre som lærte om moderne slaveri, i Norge, i England, på Filippinene. Og hvordan bekjempe det. Vi hørte tale som sa: Å gjøre rett er å kjenne Herren (Jer 22,16)

Vi er et folk på vandring - på en korsmerket vei. Den leder oss til andre, til målet. For å se hvor vi skal gå, har Korsvei fire veivisere. De peker i samme retning, men på ulikt vis. Jeg ser to av dem tydeligere enn andre; søke Jesus Kristus og bygge fellesskap – her får jeg mye drahjelp av menigheten min. Jeg føler meg mer alene når jeg vil leve enklere og fremme rettferdighet. Hvor skal jeg gå? Hvem går sammen med meg? Tør jeg egentlig gå disse veiene?

Når jeg ser bedre etter så er det ikke så ensomt som jeg først trodde. Det er noen som nesten aldri tar fly, det er flere som spiser mindre kjøtt, det er også noen som klarer seg med lite. Og de sier livet er godt å leve på den måten også. Det er noe annet som er verdifullt for dem. Også rettferdighet er en vei med folk på; noen som gir papirløse jobb eller mat, noen som snakker rasismen midt i mot, noen som slår ring rundt en moské, noen som kjøper Fairtrade. De ser menneskene, de som trenger at vi bryter igjennom murene i samfunnet vårt.

Å elske Gud er å elske mennesker – å elske mennesker er å elske Gud. Sa Jesus. Gjorde Jesus.

Går du? Bruker du Veiviserne? Trenger du å vite at flere er der på veien? Del dine erfaringer og lengsler med andre. Send en epost til sigmund@korsvei.no eller kommenter på Facebook-siden vår der du finner en lenke til denne teksten.

Av: Sigmund Gulliksrud