korsvei-7-alle-rundt-alteret.

Programrytme festival 2021

Program for festivalen

Enkelte elementer er fremdeles under utarbeiding, men hovedrytmen er på plass og er gjenkjennelig for de som har vært på Korsvei før.

Dette er programmet for Seljord og det som strømmes. I grendene kan det være litt annerledes. Sjekk her. 

08.00 KELTISK MORGENBØNN (litt andre tider i grendene)

Her får du en smak av keltiske sanger og bønner. Den keltiske spiritualiteten er både jordnær og himmelvendt. Det blir nattverd noen av dagene. Messen tar ca. 30 minutt.

10.00 ALLE RUNDT ALTERET (strømmes)

Korsvei er et gudstjenestefeirende fellesskap.Alle rundt alteret blir til i et møte mellom kirkens eldste røtter og festivalens kreative kraft. Alteret står midt i teltet og markerer et tyngdepunkt, rommets og gudstjenestens hjerte. Dette er festivalens store samlingspunkt. Her feirer vi livet og gleden og utforsker festivaltemaet. Som del av hovedsamlingene i Teltet, får vi igjen bli med på en fortsettelsesfortelling med ny episode hver dag.

11.00–12.15 BIBELTIMER (strømmes)

Arets bibeltimeholdere er Erkebiskop Rowan Williams. Les mer om han her.

12.15–13.00 SAMTALE MED BIBELTIMEHOLDER (strømmes)

I forlengelsen av bibeltimen, inviterer vi til å stille spørsmål til Rowan Williams, eller be ham utdype fra undervisningen han har holdt. Vi forsøker å legge til rette for deltakelse fra de forskjellige grendene.

13.00-14 DUGURD OG SAMTALEGRUPPER

Vi oppfordrer til refleksjon og samtale over matpakken. Du kan reflektere alene, eller sammen med andre. Det lages også noen organiserte samtalegrupper.

14.15- 15.30 GRØNNE TIMER OG SEMINAR (programmet varierer litt i grendene)

Grønne timer er de åpne timene etter dugurd. Tid for å skape, hvile, lytte, leke, og lære ...

Seminarer (1 seminar strømmes hver dag, men det er ikke avklart ennå hvilket det blir): Det blir blant annet seminar med Christian Steel fra Sabima om biomangfold, Norsk Misjonsselskap skal ha to seminar: om deres arbeid blant Mao-folkene i Etiopia og om å være grådighetsbekjemper og så holder Dialogpilotene seminar 22.juli.

Fredag jobbes det med et folkemøte med tittelen «Jesus som finansminister - Jakten på rettferdighet I en verden med økende ulikhet». Sakkeus’ møte med Jesus fikk ham til å vende om, gjøre opp for urett begått mot andre og dele rikdommen sin med fattige. I en verden med grusom fattigdom og grell rikdom, er det mulig å velge å gjøre som Sakkeus -som individer, og som samfunn?

Lørdag er det vår tur til å gi gjennom Baluba, vår faste innsamlingsaksjon. Her er det kreativiteten som rår. I år er det Norsk Misjonsselskap som får pengene fra Baluba. Les mer om prosjektet her.

15.30-18.00 MATLAGING OG MIDDAG

Matlaging er viktig på Korsvei. Vi samles i tunet vi hører til i, lager mat (på grill) og spiser sammen. Meny er laget og oppskrifter kommer i festivalheftet. Det blir bl.a. kjøttboller med kikerter, deilig smuldrepai, pinnebrød++

18.00–18.45 SOVEPOSESAMLINGER

Vi roer ned sammen i tunet med refleksjon over dagen og med en fortelling.

19.30–20.45 KVELDSPROGRAM FOR ALLE (Sakkeusmessen på fredag kveld strømmes)

I år legger vi til rette for at små og store kan være sammen om noen programposter hver kveld.

Onsdag blir det konsert med Gryting-familien, torsdag en 22.juli-markering, fredag feirer vi Sakkeusmesse sammen og lørdag er det folkefest.

21.30 KVELDSBØNN - strømmes

Denne er etter mønster fra Taizé- fellesskapet i Frankrike. Flerstemt sang og stille bønner med forbedere. Ta gjerne med barna! Kveldsbønnen ledes av Ulla Käll.

22.00–00.00 SENKVELD

Her er det aktiviteter etter eget ønske og initiativ. Det blir selvfølgelig nattkafé og i tunene kan man hygge seg med bål.

 

Programmet i grendene følger delvis strømming fra Seljord og delvis er det egne seminarer og andre prorgamposter for å unngå alt for mye skjermbruk.