rw-staende

Korsvei 2021-hovedtaler

"Williams er et Korsvei-ikon, han bare vet det ikke ennå". Korsvei har henta inn en svært spennende stemme til årets festival.

Dr. Rowan Williams (70) er kjent som en av vår tids mest fremstående kirkeledere og en etterspurt formidler over hele verden. I årene 2002 til 2012 var han erkebiskop av Canterbury og dermed overhode for verdens 80 millioner anglikanere. Han er poet, samfunnsdebattant, ekspert på de lange linjene i kristen spiritualitet og Dostojevskij-kjenner. Han leser ni språk og har skrevet et 50-tall bøker. Den tidligere erkebiskopen og professoren er ikke bare en fagteolog av format. Gjennom årene har han også utgitt en rekke små oppbyggelige skrifter, dyptloddende og samtidig lett tilgjengelige for lesere uten spesiell fagkompetanse.

Rowan Williams har personlig gått et godt stykke vei med Korsveis kjernespørsmål: Hva er det å være en Jesus-disippel - i vår tid? 

For å bli bedre kjent med han anbefaler vi STREKs intervju med Rowan Williams (del 1 fra STREK 2&3/2020 og del 2 fra STREK 4/2020). (deles med tillatelse).

Hvordan kan du høre han på årets Korsveifestival:

Bibeltimene som Rowan Williams skal holde, blir strømmet fra Seljord til grendene som arrangeres. Ved å delta på et av stedene får du med deg bibeltimene og samtale om dem. Det arrangeres Korsveigrender i Seljord, Bergen, Trondheim, og Fredrikstad. For hva som skjer i Danmark og Sverige, sjekk deres nettsider.

Det er også mulig å kjøpe digital billett og enten arrangere en privat grend, eller følge med hjemmefra. Digitale billetter er per voksen som deltar.

Les mer om hvordan vår annerledes-festival blir.

Påmelding til en fysisk grend og kjøp av digitale billetter gjøres i Checkin.