img2681

Festival på ferde

Høstsol og gode ideer. Styremøter, gudstjenester, måltider og myldring. Nye og gamle fjes. Festivalfrasparket er gjennomført.

Håpet har et ansikt. Korsvei 2019 har fått tittel og tema!

Forberedende festivalkomites profil for neste års festival ble presentert i Fagerborg kirke lørdag 29. september. Ut fra dette fikk vi spennende samtaler:

- om det å sette diagnose på vår tid som ei tid prega av splittelse og polarisering

- om hvorvidt skjermene og det digitale livets omfattende nærvær truer vår evne til handling og håp.

- om hvordan vi kan gjøre Korsvei til en arena for håpspraksis

Tanker om mulig symbol for festivalen ble delt. Et vell av visuelle ideer skal bringes videre til festivalkomiteens ansvarlige for de kunstneriske uttrykkene som skal prege Dyrskuplassen til neste år.

Festivalkomiteen finner sin form i kjølvannet av Frasparket. Dersom du har lyst til å bidra i forberdelsene, går det an å ta kontakt med festivalsjef på margrete@korsvei.no, så finner vi en underkomite som passer for deg!

Hovedtalerne (ja, det blir to!) ble avslørt for Fraspark-deltakerne - og de får lov til å spre ryktet! Her på nettsiden vil vi komme tilbake med en fyldigere presentasjon seinere. Vi får besøk av to sterke, erfarne stemmer fra vår Skandinavisk-økumeniske sammenheng - og gleder oss til at de skal øse håp og handlingsmot fra bibelske skatter i både gamle og nye testamentet. Følg med!

Søndag 30. sept var mange av oss på gudstjeneste i Fagerborg kirke. Her snakka Sunniva Gylver om de gode vanene for "hverdagskjærlighet og hverdagstro". Den som ønsker seg hele prekenen kan lese den her:

Av: Margrete Kvalbein