Tema for Korsvei 2021

Festivaltema: Kom ned!

Kom ned, sier Jesus til Sakkeus. Hvem er Jesus som kaller oss? Hva åpner seg i Jesu følge, i oss, og i verden rundt oss?

Korsvei vil inspirere og utfordre mennesker til å søke fortrolig fellesskap med Jesus Kristus, og forenes med ham i kampen for livet i vår verden.

Gud arbeider, utrettelig, med å lege sin opprevne verden. Som del av Jesu følge, tas vi inn i et verdensvidt fellesskap av nåde, oppbrudd og forvandling. Her kan vi tro, be og handle i tillit til at det, først og sist, er Gud som gjør forskjellen. Samtidig velger Gud å gjøre sin gjerning ved å sette oss i bevegelse, som kjærlighetens hender og føtter i verden. Vi, som så lett sitter fast i vårt eget, bys opp til dans, til å kaste oss ut i leken, kampen og tjenesten. Gud kaller oss til å gjøre sin skaperdrøm levende. Her åpner det seg en frihet fra mismot og fiksering på effektivitet og resultater, til forventning om den rettferdigheten Gud vil skape. Her åpner Guds rike seg, i fellesskapet av frie følgere!

På festivalen vil vi sammen bygge og feire fellesskapet, i den verdensvide kirken. Og vi vil utforske og styrke vår motstand mot ødeleggende krefter i verden. 

Til å lede oss inn i temaet har vi fått sir Rowan Williams, den tidligere erkebiskopen av Canterbury, en av vår tids fremste teologer og tenkere. Som samfunnsengasjert leder for det anglikanske kirkefellesskapet, vet han mye om hvor skoen trykker, i kirken og i verden. Han kan si noe om hvor kraften og dynamikken skjuler seg, og hvordan gudsriket like gjerne brer seg via vår svakhet som vår styrke. 

Velkommen til Korsvei 2021: Kom ned!