3-korsvei-tunliv

En annerledes festival

Korsvei 2021 blir en ny form for festival, der vi tar vare på mest mulig av det viktige fra Korsvei, men unngår for mange mennesker på ett sted.

Vi har derfor én festival spredt på flere grender: Per nå blir det i Seljord, på Lista, i Fredrikstad, Bergen, Trondheim, Bærum og Danmark.

Vi ser frem til fellesskap om sang, bønn, gudstjenestefeiring, måltider, dugnad og mye mer. Vi skal ha Alle rundt alteret med følgefortelling, morgenbønn og Taizébønn, og selvfølgelig Baluba. Og så er vi glade for å få med oss sir Rowan Williams, den tidligere erkebiskopen av Canterbury, til å holde bibeltimene.

Sakkeusfortellingen blir sentral i festivalen. Vi skal utforske hvem Jesus er som kaller Sakkeus og oss til å komme ned. Hva åpner seg i Jesu følge, i oss og i verden rundt oss?

Det er mye usikkerhet om hva som er mulig å gjøre i sommer. Midt i dette ønsker vi å ha håp for sommeren, og arrangerer derfor festival. Samtidig vurderer vi smittesituasjonen og tilpasser oss både nasjonale og lokale tiltak. Det blir begrenset antall deltakere alle steder, vi tenker kohorter og størrelse på dem. Vi håper det vil være mulig å åpne for flere deltakere etterhvert. Dersom myndighetene derimot bestemmer at ingen arrangement kan gjennomføres i sommer, så vil alle deltakere få alt refundert.

Seljord blir det fullt program for tenåringer og deres familier. Vi samles i sirkustelt og bor i tun, men det blir færre personer per tun i år enn tidligere.

I grendene følger man en del program på lerret, og andre deler gjøres i grenda. Noen programelementer er felles uansett hvor man er, og så vil det variere mellom grendene hva og hvor mye program det blir utenom.

Måltidsfellesskap blir viktig alle steder, og så vil det variere om man lager mat sammen, tar med mat selv, eller kan kjøpe i Korsveikafeen.

For de som ikke kan reise til en Korsveigrend , vil det være mulig å enten arrangere en privat grend med venner og familie, eller bare kjøpe den digitale strømmepakken.

Barnas Korsvei vil likne på det vi pleier ha, med verksteder under bibeltimen og samling på ettermiddagen. Det vil bli tilbud for barn i flere grender, med aktiviteter som er utviklet sentralt. 

TenKorsvei og tenåringsfamiliene prioriteres i Seljord, siden det er viktig for tenåringene å være sammen. 

Velkommen der du er - og sånn vi kan - så møtes vi ved Korsveien!

Gå til påmelding i Checkin