1korsvei-18-lage
Samling rundt måltidslaging - bilde fra Seljord.

Hvor samles vi til Korsvei 2021?

Velkommen til en annerledes festival 20.-25. juli! Korsvei 2021 blir en ny form for festival, der vi tar vare på mest mulig av det viktige fra Korsvei, men unngår for mange mennesker på ett sted. Vi har derfor én festival spredt på flere grender. Det blir grender i Seljord, Fredrikstad, Bergen, Trondheim, Sverige og Danmark.

Grendeinformasjon: FredrikstadBergen | Trondheim | Danmark Sverige 

Seljord: Dyrskuplassen
Her blir det nedskalert i forhold til vanlige festivaler, men fremdeles et gjenkjennelig program. Vi samles i sirkustelt og bor i tun, men færre personer per tun og mer avstand enn før. Alle rundt alteret, bibeltimer og annet fellesprogram overføres digitalt fra Seljord til grender rundt om.

I grendene andre steder følger man en del program på lerret, og andre deler gjøres i grenda. Noen programelementer er felles uansett hvor man er, og så vil det variere mellom grendene hva og hvor mye program det blir utenom.

 

Fredrikstad frikirkeFredrikstad:  Bo-hjemme-grend

Arrangementskomiteen her melder at de har:

- god plass til flere deltakere

- en super base: Fredrikstad frikirke ligger midt i den herlige, lille verdensbyen, og har store, vakre rom til mange formål. 

- et godt program: I tillegg til strømmingen av Rowan Williams’ bibeltimer går det i              - Pilgrimsvandring i kystparadiset Hvaler, en skreddersydd variant av Alle rundt alteret med husband, erfaringsdeling og Sakkeus-møte, seminarer (hjerneforskerens blikk på bønn, lokal religionsdialog med muslimer, tur det nyåpnede Hans Nielsen Hauge-museet, og Håpets katedral), messe preget av Leonard Cohens musikk, Kirkekafé - et hyggelig møtested i underetasjen, og mye mer. Det legges opp til enkelt barneprogram. 

Følg med på Fredrikstad-grendas facebookarrangement for oppdateringer.

Det er også mulig å kjøpe dagspass til festivalen. For å melde seg på enkeltdager, kontakt Andrew Thomas på aardvarkandy@hotmail.com. 

Overnatting ordner man selv. Blant mulighetene er Fredrikstad motell og camping, eller hoteller i byen - se https://aktivitetsbyen.no/book-overnatting/

 

Bergen: Bo-hjemme-grend Landås kirke, samlingssted i Bergen
Vi inviterer til en Korsvei-grend i Landås kirke i Bergen for folk som kan bo hjemme, eller ordne overnatting selv. Det er plass til 50 personer.

Programmet starter med åpningssamling tirsdag kveld. Onsdag til lørdag starter man med felles morgensamling før man følger strømmet innhold fra Seljord med Alle rundt alteret og bibeltimer med påfølgende samtale. Noen ettermiddager blir det aktiviteter, avhengig av hav man finner på sammen. Fredag ettermiddag blir det seminar med May Bente Stuart Matre: Kan jeg tåle meg selv? Når det å være menneske er mer vanskelig for meg enn for Gud. Lørdag er det konsert med sanger og diktformidler Kåre Skorpen og Tore Hegdahl på tangentinstrumenter og Ole Amund Gjersvik lekende på kontrabass. Det blir viser,salmer, og jazz i en herlig blanding. Avlutningsgudstjeneste søndag blir i samarbeid med Landås menighet.

En enkel lunsj er inkludert i prisen. Det er også mulig med dagspass her. Ta da kontakt med Signe Sandberg på signesandberg@gmail.com eller sms til 98059534. 

Følg med på Bergen-grendens facebookside for oppdateringer. 

I denne grenden kan man være med å prege programmet om man har engasjement for noe. Barn er velkomne, med det er ikke lagt opp til eget barneprogram. Om noen vil ta ansvar for det, er det fint.

Innkvarteringsmulighet: Bergen Vandrerhjem Montana ligger i gangavstand til Landås kirke.

 

Trondheim: Bo-hjemme-grend med formiddagsprogramStrindheim kirke, samlingssted i Trondheim 

Her blir det et opplegg der man møtes i Strindheim kirke på morgenen for å følge Alle rundt alteret sammen, se bibeltimene og samtale med bibeltimeholder sammen, spise lunsj og samtale om det man har hørt. Det blir ettermiddagssamlinger fra kl 17 som fokuserer på Korsveis veivisere, 22.juli, og lørdag blir det et seminar om kristen enhet som avsluttes med en enkel anglikansk messe. Dette skjer i samarbeid med den anglikanske kirken i Trondheim og prest Sheila Rosenthal. Fredag kveld blir det Sakkeusmesse ledet av Knut Grønvik som har stått bak utviklingen av denne messen. De andre kveldene blir det sosialt program ut fra hva man finner ut sammen (f.eks tur, grilling++) og mulighet for en enkel kveldsbønn. Her er programmet fleksibelt og man former det sammen når man møtes tirsdag kveld. 

Deltakerne får tilgang til den digitale pakken og kan følge seminarer og Taizébønn på egen hånd om man ikke vil være med på alt. En enkel lunsj inngår i prisen. 

Det er mulig å kjøpe dagspass. Da melder man seg på til Børre Rindal på br473@kirken.no eller telefon 995 26 794.

Det er plass til 50 deltakere. Barn er velkomne, men det er ikke planlagt for eget barneprogram.

 

Sverige: Västkustgården i Lerkil

Svensk Korsvei arrangerer en grend for 50 personer der man det er muligheter for både telting og overnatting inne. Oppstart er onsdag kveld den 21.juli. Programmet her vil bestå av strømmet innhold fra Seljord, så som Alle rundt alteret, bibeltimer, seminar, men det arrangeres også egne gudstjenester og kveldsbønner. 

Kontakt Korsvei Sverige på info@korsvei.se om du vil delta eller har spørsmål..  

 

Danmark: Randers Ådalen Retræte utenfor Randers
Korsvej.dk planlegger en samling på Ådalen Retræte utenfor Randers med plass til opp til 100 personer. Det er mulig å telte, bo i campingvogn, eller overnatte innendørs. For mer informasjon, se http://korsvej.dk/korsvejfestival2021/

Det arrangeres også en dagsgrend i Gellerup kirke ived Aarhus. Her ordner man kost og losji selv.

Ådalen i Danmark

 

 

 

Du velger grend ved påmelding.

Mer om Korsvei 2021 | Gå til påmelding i Checkin

Særlige behov

Vi ønsker at Korsvei 2021 skal være tilgjengelig for alle. Har du behov som krever spesiell tilrettelegging, vennligst send en e-post til kontoret@korsvei.no.