Velkommen til Dyrskuplassen i Seljord 16.-21. juli!

Festivalen begynner tirsdag 16. juli med samling i det store teltet kl 18.

Deltakerregistrering åpner kl 13. Festivalen slutter søndag 21. juli ca. kl. 14 - etter nedrigging og gudstjeneste.

Klikk her for påmelding i Checkin - tidligpris før 1. mai!

Deltakeravgift

PRISLISTE 2019

Deltakeravgiften dekker utgifter til arrangementet, og inkluderer råvarer til middagene. Overnatting og andre måltider dekkes ikke av deltakeravgiften.

Vi ønsker å fremme rettferdighet gjennom deltakeravgiften:  

  • Normalprisen tror vi de fleste har råd til.
  • Minstepris for deg som ikke kan delta med normalpris (vi forutsetter da at du benytter et rimelig boalternativ). 
  • Merpris for deg som kan bidra til at noen som trenger det, kan få betale minstepris.

Barn og ungdom har rabatterte priser. Vi har også et pristak for familier. Pass på at du bruker "Familiepåmelding" for at pristaket kommer på din faktura. Ta kontakt om du har behov for ytterligere rabatt for å kunne komme på festivalen. 

Depositum: Ved påmelding før 1.mai 2019 får du anledning til å betale et depositumsbeløp pålydende kr 500. Det resterende beløpet tilknyttet din bestilling faktureres 1.mai, med betalingsfrist 10.mai. Ved påmelding etter 1. mai er betalingsfrist på hele beløpet 10 dager.

Avmelding: Ved avmelding før 15. juni refunderes innbetalingen, minus kr 500,- per bestilling. Fra og med 16. juni refunderes ikke innbetalt beløp. Da må bestiller evt. benytte reiseforsikring. Endring i bestilling kan utføres av bestiller frem til 1.mai. Endringer etter denne datoen gjøres via Korsveis kontor. Ta da kontakt med kontoret@korsvei.no.

Når du melder deg på, regner skjemaet selv ut hva du skal betale. Før du betaler, får du se hva du har bestilt, så du kan kontrollere at det er riktig. Du kan betale på tre måter:

  • Tilsendt faktura på epost
  • Tilsendt faktura i posten (Porto legges da til på din regning)
  • Bank- eller kredittkort (VISA/MasterCard)

Vi vil helst at du velger faktura på epost. Da sparer du Korsvei for et gebyr på 3% av det du betaler inn (og deg selv for porto). Hvis du ikke kommer fra Norge er det enklest både for deg og Korsvei om du velger 'VISA/MasterCard'. Påmeldingen er bare gyldig når fakturaen er betalt.

Overnatting

Se kart over festivalområdet.

Telt i tun - en verdsatt hovedløsning for Korsveifarere: Leirområdet er inndelt i tun på 30-35 personer som bor, lager mat, og deler fellesskap. Vi håper på omlag 2000 deltagere i 60 tun inndelt i 12 grender. Hvert tun har én tønnegrill for matlaging og kveldsbål.Tunhøvdingen organiserer dagliglivet i tunet, og passer på at alle har det bra. Om du føler deg uvant med teltliv, så skal det være hjelp å få! Det finnes også "Gjetere" som sørger for kontakt mellom tunene og festivalkomiteen. 

Vi oppfordrer flest mulig til å bo i telt (ev. campingvogn). Det gjør matfordeling og avstander greiest å håndtere. Viktigere er det at tun-fellesskapet for mange er en viktig del av Korsveiopplevelsen. Kanskje kan det være en positiv utfordring å finne fram sin "indre speider"? Og bruk gjerne våre pakketips (se under)!

Når du kommer til festivalområdet setter du opp teltet ditt på et tun der det er ledig plass. Dersom du ønsker å bo sammen med noen du kjenner, bør dere komme til festivalen samtidig. Du kan ikke holde av plass til andre uten ved å sette opp teltet deres. Vi vil gjerne unngå at nykommere får høre at plasser er opptatt når det ser ledig ut. Vi vil ønske hverandre velkommen - nye og "gamle" Korsveiere. Det er et godt prinsipp at de som bor sammen med kjente, også passer på at det er nye folk med i tunet. 

Andre boløsninger: Det finnes overnattingsmuligheter under tak utenfor festivalområdet for dem som trenger det. Vi har avtale med Seljord folkehøgskole og Hovstø camping. Det finnes også andre alternativ. For innendørs-boere blir det litt avstand mellom sengene og festivalområdet, så for å holde festivalfolket sammen, ber vi om at "inneboerne" oppsøker et tun og avtaler med høvdingen på dette tunet at du/dere hører til der. Middags(lagings)fellesskapet, lunsj og kveldshygge er det fint å være med på her- så tunet blir som din "familie" mens du er på festival.

Pris for overnatting på festivalområdet:

  • Plass til telt: 790 kr
  • Plass til campingvogn: 1200 kr

Andre overnattingsalternativer: 

Seljord folkehøgskole holder av sine rom til Korsvei-folk under festivalen.
Bestill hos dem på: Telefon +47 35 05 80 40 eller E-post: kontor@seljord.fhs.no

Folkehøgskolepriser for 2019
Frokost er inkludert.
Enkeltrom kr. 650 pr. person pr. natt
Dobbeltrom (seng + madrass) kr. 450 pr. person pr. natt
Madrass gymsal/klasserom kr. 225 pr. person pr. natt
Sengetøy kr. 100 pr. seng
Barn (0-4 år) i foreldrenes seng er gratis.
Barn (5-11 år) 50% på overnatting (på dobbeltrom m/ 1 vaksen, ikkje på sengetøy og enkeltrom).
Bookinggebyr kr. 75,- pr rom.
(Alle priser er inkl. mva. og betaling skjer med kort ved ankomst)

Hovstø camping holder også av rom og hytter til Korsvei-folk som skal være med på hele festivalen.
Her er det ikke frokost, men tekjøkken i huset der rommene er, og kjøleskap/vannkoker på hyttene.
Det koster 3000,- pr rom/hytte for 5 døgn - 3500,- dersom det er 3-4 senger i enheten.
+150 for sengetøy.
Bestill direkte hos Jan Forberg på  telefon 91390432 eller e-post: janforb57@gmail.com

Hotell, andre campinghytter og gårdsferietilbud i Seljord kan du finne via turistinformasjon på Seljord: tlf 35 05 04 00. Se også Seljordportalen.

 

Pakkeliste

Hva du tar med til Seljord avhenger naturligvis av hva du trenger og hvordan du skal bo. Vi har samla noen lure tips til leirliv noen høydemeter over havet.

Ta med:
Registreringsbevis (dette får du på e-post før festivalen).

Teltleir/camping-utstyr: Telt, liggeunderlag, soveposer - evt ekstra tepper, lue, skjerf og ull. Det kan bli kaldt om natta!.
(Hode)lykt, antibac, solkrem og enkel førstehjelp (sårrens, plaster, smertestillende, myggmiddel).

Til felles koking på tunene trengs:
Primus/stormkjøkken (om du har - som supplement til tun-grillen). Kokekar (som supplement til alubakker som felles-mat varmes i) - og bakeboller med en viss størrelse.
Ellers: Sleiv, grønnsakskreller, råkostjern, kniv, stekespade, visp, grillklype, skjærefjøl og grytekluter.

I tillegg kan det være lurt å ta med:
Campingstoler (til å sette rundt bålet om kvelden, for eksempel)
Har du også campingbord, presenning (vi har!), tau, øks, sag og annet som speidere liker å bygge og leke med, ta med!
For tuntrivsel kan det være fint med vimpler, flagg, blomstervaser, lys og annet som kan pynte opp på og rundt fellesbordene.

Gitar eller andre instrumenter kan fort skape liv og hygge!
NB: For deg som gjerne vil  ta med instrument for spille sammen med andre, vil det i 2019 bli et verksted for "skrangleorkester" - musikk som kan få prege paraden på festkkvelden lørdag!
(NB: Vi har begrensa muligheter til å ta oss av sikker oppbevaring av instrumenter, og må belage oss på at dere ordner det selv)

Brettspill: Det blir brettspillhjørne i nattkaféen. Ta gjerne med spill!

Det blir  gjenbruksmarked på Torget.
Klær, sko, vesker, smykker elller kanskje en leke kan få nytt liv, og vi håper å motta rene og pene varer fra deg!

Mat

Middag: Deltakeravgiften inkluderer råvarer til middag onsdag, torsdag og fredag pluss festmiddag på lørdag. Middag lages sammen i tunene etter oppskrift i festivalheftet (utklipp under) - med de ferske ingredienser man får utdelt. Hvert tun velger noen "skaffere" som henter maten fra et felles forråd til et visst klokkeslett. Alle må være forberedt på å delta i matlagingen, men tunene kan gjerne fordele denne oppgaven på ulike team. Det er lurt å ta med noen kjøkkenredskap og eventuelt litt større kjeler om man har.

Oppskrifter til middag onsdag ... torsdag ... fredag ... festmiddag lørdag

Andre måltider: Deltakerne sørger selv for frokost og andre måltider. De som overnatter på folkehøgskolen har frokost inkludert der. Det vil bli salg av jus, melk og rundstykker i leiren hver morgen. Vi har også fått inn kaffebaren Coffeeberry som vil selge god-kaffe og noe attåt på Torget. Nærmeste matbutikk er omtrent 10 minutters gange fra Dyrskuen.

Matallergi: Har du matallergier, matintoleranse eller annen diett er du selv ansvarlig for å vurdere hva du kan spise. Råvarene som leveres til tunet vil kunne spises av de fleste, men ikke alle. Vi anbefaler for sikkerhets skyld at du selv plukker ut råvarene du tåler og lager din mat selv i egen gryte (da vet du hva du får). Sørg for å informere om din allergi til tunhøvding og matskaffere på tunsamling. Ved spesielle behov anbefaler vi at du kjøper allergivennlig mat i dagligvarebutikkene i Seljord sentrum.

 

Reise

Tog: Fra Oslo, Kristiansand eller Stavanger til Bø - Se www.nsb.no (korresponderer ofte, men ikke alltid med buss Bø-Seljord).

Buss: Haukeliekspressen går hyppig gjennom Seljord. Telemarkekspressen passerer også. Søk opp rutetider på www.nor-way.no.

Bil: Kommer du med bil, så merk deg at festivalområdet er bilfritt. Hvis du kommer med bil lesser du av der teltet ditt skal stå og parkerer umiddelbart bilen utenfor porten på eget Pområde. Hvorfor? Miljø, sikkerhet, estetikk!

Sykkel: Fullt mulig; sunt og morsomt!

Til fots: Noen tar turen over Lifjell... og pilegrimsveien til Rauland går rett forbi.

Særlige behov

Vi ønsker at Korsvei 2019 skal være tilgjengelig for alle. Har du behov som krever spesiell tilrettelegging, vennligst send en e-post til kontoret@korsvei.no.