baluba-2007-klovn

Barnas Korsvei

På Barnas Korsvei vil det krible og boble. Barna skal skape, oppleve, undre seg og le, fra morgen til kveld. Vi håper at festivaltemaet HÅPET HAR ET ANSIKT skal begripes og erfares, og at vi sammen skal utforske hva det innebærer. Barnas Korsvei er for barn opp til 13 år. Alle som i år har gått i syvende klasse kan velge mellom TenKorsvei og Barnas Korsvei. 

På Alle rundt alteret kan du følge Fortellingen dag for dag. Deretter går vi ut av teltet, med matpakka under armen, til verksteder for de som er mellom 6 og 13 år. Er du under skolealder har vi et opplegg som du kan gjøre sammen med voksne fra tunet ditt.

I Grønne timer kan du slappe av i Den stille hagen, eller være sammen med nye venner, gamle venner, mamma eller pappa. Etter middag kan du glede deg til GNIST, før vi finner fram soveposen og deler dagens opplevelser i en samling på tunet.

Lørdag blir det masse liv og røre med BALUBA-innsamling, Festmiddag i tunet og FOLKEFEST i det store teltet. Mer program i pdf.

Knøttene (0–3 år): Knøttene passes av foreldre. For noen kan det være aktuelt å dele på å passe på egne og andres barn på tunet/nabotunet. NB: Det finnes en fin inngjerdet lekeplass ved Festivalkontoret. På onsdag blir det mulig å delta på BABYSANG i Misjonshuset i Seljord. Dette skjer etter at Alle rundt alteret er ferdig kl 1130 Svanhild - mangeårig diakon i bygda, leder babysangen! Møt opp utafor Teltet for å få følge til stedet.

Førskolebarn (4–6 år): For barnehagebarna er det laget flere ulike opplegg knyttet til DEN STILLE HAGE. Det vil være noe å lese, noe å se på, noe å ta på, noe å gjøre og mye å oppleve. Det er lagt opp til at foreldrene går sammen med andre foreldre i tunet og danner grupper for barna. Kan hende er det fint å slå seg sammen med et nabotun eller to også. Foreldrene fordeler hvem som leder oppdagelsesferden og hvilke voksne som deltar sammen med barna. Opplegget deles ut på informasjonssamlingen på tirsdag. Spør tunhøvding om du skulle mangle det du trenger. 

Skolebarn (6–13 år): Er du skoleklar, godt i gang eller så vidt tenåring, kan du velge mellom mange ulike verksteder. Påmelding har i år skjedd på forhånd. Har du ikke meldt deg på en gruppe enda, må du gjøre det ved registreringen. Verkstedene starter med en liten matpakkesamling i mindre grupper, hvor vi spiser og snakker litt om hva som skjedde på dagens Alle rundt alteret.  

DEN STILLE HAGE - har i år en del ukikt opplegg for barna. Husk at hele familien er velkommen til dit for å være sammen i undring. Her kan du se noen av tingene som førskolebarna lager på tunsamlingene. 

INFOMØTE FOR DE VOKSNE TIRSDAG KL 21.00 I RIDEHALLEN!  
Alle som har barn i alderen 4–13 år og de som skal bidra som ledere i barneprogrammet møtes i Ridehallen for å få mer info om Barnas Korsvei. Vi trenger å rekruttere noen ledere til de ulike barnegruppene blant dere foreldre som møter opp. Vi trenger folk som kan være samtaleledere i smågrupper og ekstra voksenressurs under verkstedene. Dette er en viktig oppgave som ikke krever noen forberedelser eller ferdigheter, men du må like å prate med en liten gruppe barn, ut fra et gitt tema tilknyttet Alle rundt alteret. Som en bonus kan du la deg inspirere av dyktige instruktører. Forhåpentligvis kan du ta med deg ett eller flere tips tilbake til din menighet eller barnegruppe!

_l8v9896
_l8v0023
_l8v0608