Håpet har et ansikt!

Forrige festival var i Seljord 16.-21. juli 2019.

Program

Bibeltimer, seminarer, Alle rundt alteret i sirkusteltet, grønne timer og dugurd. Korsveifestivalen har funnet sin form. Programmet er klart. Klikk under for oversikt i tabellform. Les i bloggen lenger ned for mer levende beskrivelser.

Her er programmet for Korsveifestivalen

Praktisk og påmelding

Hvordan er overnattingen og maten? Hvordan fungerer et tun? Hva skal vi ta med? Og hvordan kommer vi oss til Seljord? Det kan være mange spørsmål på vei til Seljord. Spør erfarne Korsveivandrere og se hva du finner her!

Les mer om det praktiske her!

Tema

Festivalen i 2019 har fått tittelen Håpet har et ansikt. Det vil tolkes av hovedtalerne, både i "voksen-Korsvei" og TenKorsvei, i fortellingen for hele familien - og på ulike måter gjennom dagene.

Mer om tema og innhold i 2019

Dugnad

Korsvei er en dugnadsfestival som skapes i felleskap. Dugnad er ikke bare en økonomisk nødvendighet, noe spennende duggfriskt skapes ofte når vi gjør nye ting sammen. Noen oppgaver velges ved påmelding, andre underveis i festivalen.

Mer om dugnad

Kan håpet ha våre ansikter i økokrisas tid?

På årets Folkemøte ønsker vi å løfte blikket, høre fra en bredde av stemmer og søke å forstå hvordan vi kan finne håpet som medmennesker, medskapninger og kristne i den særegne tida vi står i.

Disse fyller bibeltimene

Kom og ta imot.. tonene fra Jo til tekstene i Qohelet og tankene fra Oslobiskop Kari og de fra vår svenske pinsepastor Peter

Akkurat passe nytt

Stedet, rytmen og formen på dagene blir som før, men når mennesker kommer sammen og deler, vet man aldri helt hva som oppstår. I år blir det noen nye tilbud - noe for alle.

Gjenbruksmarked

Vi bringer tradisjonen videre med gjenbruksmarked på Torget på Korsvei, og har fått en dreven kar til å lede vaktlaget. Husk å gjøre klart klær du vil gi et nytt liv!

Mat - en hovedingrediens i livet?

Mat er så mangt: Et grunnleggende behov, et gode å dele, en stadig glede. Og en viktig del av hvordan vi forvalter kloden. Hvordan tenker vi om mat når vi planlegger Korsvei-festival?

Sving deg i tiden

"Ta imot - bøy deg mot jorden, strekk deg mot himlen, sving deg i tiden - ta imot" Sangen har sunget i meg siden 2017. Nå trenger jeg den.

Seminar med langveisfarende gjester

Her vil vi møte noe av dem som har hatt taletid på Korsvei før, som Patrik Hagman og Barbro Raen Thomassen - og det blir nye stemmer, som Lovisa Mienna Sjöberg og fortelleren Alf Martin Lie.

Ten-taler Karen Marie

Elendig retningssans, men rik livserfaring og ambisjoner om å peke på håp i det håpløse. TenKorsvei og Lereim Sævareid møtes i sommer:

Ten-talerne er klare!

Karen Marie Lereim Sævareid og Stian Kilde Aarebrot kommer til TenKorsvei som bibeltimeholdere. Det er god grunn til å forvente substans, utfordring og inspirasjon! Vi presenterer dem, først Stian:

"Fortellingen som forsvant"

Fortsettelsesfortellingen i Alle rundt alteret-samlingen på festival har fått sine skuespillere, og manuset ligger klart til å bli til teater...

Konsert-rekka er (nesten) klar

Vi får et variert og sterkt program å velge i på kveldene under Korsvei 2019: Kor og kabaret, stemningsfullt i kirka og selveste Moddi i hovedteltet!

Festival på ferde

Høstsol og gode ideer. Styremøter, gudstjenester, måltider og myldring. Nye og gamle fjes. Festivalfrasparket er gjennomført.

Program for TenKorsvei

TenKorsvei vil ha sitt eget program noe av tiden på festivalen. Tenåringene er også velkomne til å delta på resten av festivalprogrammet.