3-korsvei-tunliv
Festivalglede! (foto fra Korsvei 2017)

Korsvei 2021: "Kom ned!" - en annerledes festival

Korsvei 2021 blir en ny form for festival, der vi tar vare på mest mulig av det viktige fra Korsvei, men unngår for mange mennesker på ett sted.

Vi har derfor én festival spredt på flere grender: Per nå blir det i Seljord, på Lista, i Fredrikstad, Bergen, Trondheim, Bærum og Danmark.

Vi ser frem til fellesskap om sang, bønn, gudstjenestefeiring, måltider, dugnad og mye mer. Vi skal ha Alle rundt alteret med følgefortelling, morgenbønn og Taizébønn, og selvfølgelig Baluba. Og så er vi glade for å få med oss sir Rowan Williams, den tidligere erkebiskopen av Canterbury, til å holde bibeltimene.

Sakkeusfortellingen blir sentral i festivalen. Vi skal utforske hvem Jesus er som kaller Sakkeus og oss til å komme ned. Hva åpner seg i Jesu følge, i oss og i verden rundt oss?

Det er mye usikkerhet om hva som er mulig å gjøre i sommer. Midt i dette ønsker vi å ha håp for sommeren, og arrangerer derfor festival. Samtidig vurderer vi smittesituasjonen og tilpasser oss både nasjonale og lokale tiltak. Det blir begrenset antall deltakere alle steder, vi tenker kohorter og størrelse på dem. Vi håper det vil være mulig å åpne for flere deltakere etterhvert. Dersom myndighetene derimot bestemmer at ingen arrangement kan gjennomføres i sommer, så vil alle deltakere få alt refundert.

Seljord blir det fullt program for tenåringer og deres familier. Vi samles i sirkustelt og bor i tun, men det blir færre personer per tun i år enn tidligere.

I grendene følger man en del program på lerret, og andre deler gjøres i grenda. Noen programelementer er felles uansett hvor man er, og så vil det variere mellom grendene hva og hvor mye program det blir utenom.

Måltidsfellesskap blir viktig alle steder, og så vil det variere om man lager mat sammen, tar med mat selv, eller kan kjøpe i Korsveikafeen.

For de som ikke kan reise til en Korsveigrend , vil det være mulig å enten arrangere en privat grend med venner og familie, eller bare kjøpe den digitale strømmepakken.

Barnas Korsvei vil likne på det vi pleier ha, med verksteder under bibeltimen og samling på ettermiddagen. Det vil bli tilbud for barn i flere grender, med aktiviteter som er utviklet sentralt. 

TenKorsvei og tenåringsfamiliene prioriteres i Seljord, siden det er viktig for tenåringene å være sammen. 

Velkommen der du er - og sånn vi kan - så møtes vi ved Korsveien!

Gå til påmelding i Checkin

Forbønn for klimatoppmøtet 2021

31.oktober - 12.november er det klimatoppmøte i Glasgow. Korsvei oppfordrer alle Korsveiere og menigheter i Norge til å være med og be for møtet og delegatene.

Glimt fra Korsvei 2021!

Vi har skapt festival sammen i år også - takk til alle som var med! Det ble sterkt og fint å være sammen, også når det delvis gikk over skjerm, og TenKorsvei fikk blomstre i Seljord.

Festivalvideo

Hvorfor kommer folk på Korsvei? Se video laget av Tore Hynnekleiv under Korsveifestivalen 2019. I år blir vi færre samlet og vi blir på flere steder, men elementene er de samme.

Takk til avtroppende daglig leder

I styremøte 16. januar, tok styret sin avskjed med Margrete Kvalbein som daglig leder. Hun har gjort tjeneste for Korsvei både i det skjulte og i "manesjen", og skal i løpet av 2021 videre til prestetjeneste.

Kommende daglig leder i Korsvei!

Hilda Kristine Hanssen er en erfaren korsveivandrer med sans for vinterbading, gamle trebåter og med et brennende engasjement. Les hennes tanker om bevegelsen hun snart skal være leder for.

Korsvei på øret - lydarkivet er ute!

Bli kjent med kirkefedrene sammen med Peter Halldorf? Møte Bonhoeffer sammen med Ylva Eggehorn? Eller hva med å høre Knut Grønvik snakke om at "Gud er et dansende fellesskap"?

Korsvei 2021: Kom ned! - Hos oss?

Blir det festival i 2021? Ja, en annerledes festival. Vi vil lage grender flere steder enn bare i Seljord. Kan det bli ei Korsvei-grend i området der du bor? Har du noen du kan lage den sammen med?

Tittel 2021 er satt: "Kom ned!"

Kom ned fra hva? Til hva? Første helg i september ble profil for neste års Korsvei-samling bestemt av styret. Under Frasparket spant idéene videre...

Langlesing: Ei heilskapleg omvending

Dette foredraget om pave Frans' Laudato Si ble hold på retreat på Utstein av Haavar Simon Nilsen, ordensbror i St Dominikus kloster, og styremedlem i Korsvei.

Rowan Williams til Korsvei 2021!

"Williams er et Korsvei-ikon, han bare vet det ikke ennå". Korsveis teologiske smie har henta inn en svært spennende stemme til neste Seljord-festival.

Veigrepsfellesskapet lever

Visste du at det finnes en gjeng som møtes hver januar for å oppmuntre hverandre til å leve i tråd med Korsveis veivisere?

Klimabrøl, rettferdighet og Jesus

Fra september 2019 er det Sigmund Gulliksrud som leder Korsveis styre. Her deler han aktuelle tanker om bevegelsens veivisere - og han inviterer til dialog.

Vinterverksted - "Varhet for det som er"

7.-9. februar blir det en mulighet til å fordype seg i keltisk spiritualiet, møte andre Korsvei-vandrere og til å planlegge sommerens treff. Vi vil se hvordan vi kan holde sammen aksjon og kontemplasjon.

Etter Kristus jubilerer!

Praksis-nettverket som før het Substans, er ikke bare gode kontornaboer til Korsvei, men også nære slekningner på Jesus-veien. Vi gratulerer med 10 år!

Kan håpet ha våre ansikter i økokrisas tid?

På årets Folkemøte ønsker vi å løfte blikket, høre fra en bredde av stemmer og søke å forstå hvordan vi kan finne håpet som medmennesker, medskapninger og kristne i den særegne tida vi står i.

Disse fyller bibeltimene

Kom og ta imot.. tonene fra Jo til tekstene i Qohelet og tankene fra Oslobiskop Kari og de fra vår svenske pinsepastor Peter

Akkurat passe nytt

Stedet, rytmen og formen på dagene blir som før, men når mennesker kommer sammen og deler, vet man aldri helt hva som oppstår. I år blir det noen nye tilbud - noe for alle.

Dirrende ærlig

- Når jeg leser boka til Ellen Merete Wilkens Finnseth, opplever jeg å være en del av kirkehistoriens tidløse erfaringslandskap. Ja - det blir seminar med Ellen Merete under festivalen i sommer!

Gjenbruksmarked

Vi bringer tradisjonen videre med gjenbruksmarked på Torget på Korsvei, og har fått en dreven kar til å lede vaktlaget. Husk å gjøre klart klær du vil gi et nytt liv!

Mat - en hovedingrediens i livet?

Mat er så mangt: Et grunnleggende behov, et gode å dele, en stadig glede. Og en viktig del av hvordan vi forvalter kloden. Hvordan tenker vi om mat når vi planlegger Korsvei-festival?

Sving deg i tiden

"Ta imot - bøy deg mot jorden, strekk deg mot himlen, sving deg i tiden - ta imot" Sangen har sunget i meg siden 2017. Nå trenger jeg den.

Seminar med langveisfarende gjester

Her vil vi møte noe av dem som har hatt taletid på Korsvei før, som Patrik Hagman og Barbro Raen Thomassen - og det blir nye stemmer, som Lovisa Mienna Sjöberg og fortelleren Alf Martin Lie.

Ten-taler Karen Marie

Elendig retningssans, men rik livserfaring og ambisjoner om å peke på håp i det håpløse. TenKorsvei og Lereim Sævareid møtes i sommer:

Ten-talerne er klare!

Karen Marie Lereim Sævareid og Stian Kilde Aarebrot kommer til TenKorsvei som bibeltimeholdere. Det er god grunn til å forvente substans, utfordring og inspirasjon! Vi presenterer dem, først Stian:

Kraft og konkretisering

Fordypningsdagen "Grobunn for håp - språk og handling i det grønne skiftet" samla en våken gjeng til et sammensatt program på Menighetsfakultetet i Oslo lørdag 6. april.

"Fortellingen som forsvant"

Fortsettelsesfortellingen i Alle rundt alteret-samlingen på festival har fått sine skuespillere, og manuset ligger klart til å bli til teater...

Konsert-rekka er (nesten) klar

Vi får et variert og sterkt program å velge i på kveldene under Korsvei 2019: Kor og kabaret, stemningsfullt i kirka og selveste Moddi i hovedteltet!

Festival på ferde

Høstsol og gode ideer. Styremøter, gudstjenester, måltider og myldring. Nye og gamle fjes. Festivalfrasparket er gjennomført.

Festivalfraspark!

Lørdag 29. september begynner dugnadsløypa til Korsvei-festivalen 2019! Dette kan være en helg - eller en tretimersøkt - for deg som vil bidra i forberedelsene til neste festival. Meld deg på innen 25. sept!

Fryd og frykt - et seinsommerbrev

Kjære Korsveiere! Etter et hett 2018-sommerkvartal som "Daglig leder i Stiftelsen Korsvei", vil jeg si litt om hva jeg setter pris på med Korsvei...

Pilgrimsfryd og fred

Pilgrimsvandringen til Røldal gikk i strålende sol, med godt fellesskap og luft rundt tankene. Se bilder fra turen 1.-5. juli her.

Med veiviserne i fastetiden

Vi har fått dele Sunniva Gylvers preken fra gudstjenesten i Lommedalen kirke søndag 4. mars, under Korsvei-helgen der - om dåpen, fasten og veiviserne.

Program for TenKorsvei

TenKorsvei vil ha sitt eget program noe av tiden på festivalen. Tenåringene er også velkomne til å delta på resten av festivalprogrammet.

Korsveipuls: Hvorfor ny nettside og nyhetsbrev?

Korsvei ønsker å inspirere til refleksjon og handling også utenom festival. Med nyhetsbrev og nye nettsider ønsker vi regelmessig å skape og dele innhold sentrert rundt spørsmålet: Hva vil det si å være Jesu disippel i dag?

Korsvei der du bor

Savner du kontakt med andre Korsvei-folk - når det er lenge til neste møtepunkt? Vi har noen tips til hvordan du kan holde kontakt med bevegelsen!